Magyarországon az ivóvíz mintegy 80%-a kemény víz. A víz keménységét a vízben oldott Ca és Mg ionok okozzák, amelyek vízkőként kiválva károsítják a háztartási berendezéseket. Az egyre vastagabb vízkőréteg miatt csökken a berendezések élettartama, romlik a hatásfokuk, és drágább lesz az üzemeltetésük.
A vízkőkiválás a mosógépek, kávéfőzők, mosogatógépek és más háztartási készülékek mellett károsítja a szennyeződésekre érzékeny kerámia betétes csaptelepeket, a csővezetékeket, a bojlereket és kazánokat is. A kemény vízzel készített ételek kevéssé ízletesek, tusoláskor a kemény víz kellemetlen, viszkető érzést okozhat az érzékeny bőrűeknél.
Milyen előnyökkel jár, ha Ön lágy vizet használ?
A lágy víz kevesebb házimunkát és jelentős megtakarítást jelent!
Mosásnál, mosogatásnál akár 40% tisztítószert is megtakaríthat, és nem kell vízlágyító adalékokat használnia,
A ruhák lágyabbak, tisztábbak lesznek, tovább megőrzik színűket,
Konyhájában az evőeszközökről, poharakról nyom nélkül száradnak fel a vízcseppek,
A csempék, csaptelepek foltmentesek, fényesek lesznek,
Lágy vízzel készítve finomabb az étel, zamatosabb a tea és a kávé,
Tusolás és fürdés után, bőre igazán tiszta és bársonyos, haja lágyabb, rugalmasabb lesz,
Fürdés után az érzékeny bőrűeknél nem jelentkezik többé a kellemetlen viszkető érzés,
A férfiak elbúcsúzhatnak a borotválkozás utáni égető érzéstől,
Nem lesz vízköves a kazán, a bojler, nem lesz szükség a falban lévő vízvezeték cseréjére,
Háztartási berendezései kevesebb energiát használnak, és hosszabb életűek lesznek, üzemeltetési költségük jelentősen csökken.