Háztartási vízlágyító

Ipari vízlágyító
2021-09-10
Vízkezelés
2021-09-10

A víz elengedhetetlen és létfontosságú, életünk meghatározó eleme, nélküle ugyanis nincs élet. Napjainkban már tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire végesek a források, hogy egyre több hely sivatagosodik el víz híján, egyre drágább kincs lesz a tiszta víz.

Háztartási vízlágyító

Minden általunk használt víz az esőből származik, ami minden esetben lágy, de mi történik, amíg eljut hozzánk? Az esővíz a felszíni kőzetrétegen átszivárogva bizonyos sókat old ki, mint a kálcium és a magnézium, Magyarországon szinte minden kútvízben megtalálhatók ezek a sók, ami tulajdonképpen a vízkövet képezi, és ettől kemény a víz. Ahhoz, hogy a vízkő okozta problémákat elkerüljük, ki kell vonni a vízből az úgynevezett kemény sókat, és lágy sókra kell cserélni. Ez legegyszerűbben az automata vízlágyítóval történhet, amiből nagyon sokfélét tudunk ajánlani, a kompakt idővezérelt kiviteltől a duplex berendezésekig.

A vízlágyítás  ioncserés eljárással működik.

A kemény víz átfolyik a kationcserélő gyantán, amely kivonja a kálcium és magnézium ionokat, és kicseréli azokat nátrium ionokra. A kicserélődött ionok a szennyvízbe távoznak.

Egy felnőtt ember  szervezetében 30- 50 liter víz van, amit  folyamatosan pótolni kell, naponta 2-3- litert ajánlatos fogyasztani naponta. Ha 2% – kal csökken testünk víztartalma, szervezetünk nem jut elegendő vízhez, egészségünk megromolhat, fáradtságot, kimerültséget érezhetünk, ha azonban a csökkenés 9 %-os, akkor az komoly egészségügyi problémához vezethet, hiszen alapvető szerveink, mint a szív, a tüdő és az agy legfőbb alkotóeleme a víz, és ha ebből nincs elég, akkor ezek a szervek nem működnek megfelelően.

A víz nemcsak a szervezetünkben, hanem a mindennapi életünkben is folyamatosan jelen van, és vízzel oltjuk szomjunkat is. Ma már sokan tudják, hogy az egészséges élethez megfelelő folyadék fogyasztása szükséges, ezért vesznek a boltban palackos vizet, hiszen elengedhetetlen, hogy az  a folyadék, amit megiszunk, tiszta legyen. Márpedig a csapvíz nem mindig megfelelő, szinte az egész ország területén kemény, amit persze meg lehet inni, de a lágy víz sokkal egészségesebb és finomabb. Az elfogyasztott víz eljut  testünk minden sejtjébe, segíti az  oxigénszállítást, eltávolítja az anyagcsere folyamatok által keletkezett egészségtelen melléktermékeket, stabilizálja a test hőmérsékletét. Ezért kell mindennap elegendő folyadékot  fogyasztani, ami lehetőleg tiszta víz legyen. Ahhoz, hogy tiszta vízhez jussunk, nem kell mindig ásványvizet venni,mert drága és a palackja még mindig legtöbb esetben környezetszennyező.   Akkor mit tegyünk? Ma már ez nem lehet probléma, a legjobb megoldás a háztartási vízlágyító.

Ezek a háztartási vízlágyítók  teljesen megbízhatók, és a kemény vizet lággyá változtatják.

Nemcsak az egészségünk érdekében ajánlatos beszerezni egy vízlágyítót, hanem  hogy meghosszabbítsuk a mosógépünk, bojlerünk, kávéfőzőnk, és az otthonunkban található berendezések élettartamát. Hosszú távon mindenképp megtérül,hisz onnantól kezdve nem kell palackos vizet vennie, sőt, a lágy vízzel készült ételek is sokkal finomabbak, a kimosott ruhák lágyabbak és színtartóbbak, az elmosott edények cseppmentesen megszáradnak, és nem kell a csapokat vagy a zuhanykabint különböző csodaszerekkel pár naponta súrolni, hiszen a háztartási vízlágyító  használatával búcsút mondhatunk a vízkőnek. Többféle berendezés közül választhat, de hogy megkönnyítsük a döntését, szolgáltatásaink között szerepel a díjmentes felmérés és szaktanácsadás, vagyis kimegyünk a helyszínre, felmérjük a lehetőségeket, a napi átlag vízfogyasztást, majd megbeszéljük a lehetséges teendőket, hogy mi lenne a legoptimálisabb választás.

Az általunk beüzemelt vízlágyítókra két év garanciát vállalunk, és szükség esetén a regeneráló sótablettát is kiszállítjuk Önnek, amit egyelőre  csak Budapesten és környékén tudjuk vállalni, de bízunk benne, hogy ez a szolgáltatásunk hamarosan bővülni fog, és messzebbre is el tudjuk juttatni a vízlágyításhoz szükséges sótablettát, ami fontos eleme a háztartási vízlágyító működésének. Amennyiben kérdése lenne, vagy tájékozódni szeretne, úgy keresse meg oldalunkon ezt a lehetőséget és küldjön nekünk üzenetet, vagy ha ajánlatot szeretne kérni, ugyanitt megteheti. Bármelyik termékünket választja, vagy bármelyiket javasoljuk Önnek, az biztos, hogy elégedett lesz az otthonába beszerelt vízlágyítóval , aminek beszereltetésével nemcsak pénzt takarít meg, de nagy lépést tett az egészsége megőrzése érdekében.