Ipari vízlágyító

Vízlágyító
2021-09-10
Háztartási vízlágyító
2021-09-10

ipari vízlágyításVízkőlerakódással sajnos mindennap találkozhatunk, nyugodtan mondhatjuk, hogy ahol víz van, ott vízkő is lesz előbb-utóbb. A vízkő megnehezítheti életünket, ha nem figyelünk oda, és nem kezeljük. Ha elhanyagoljuk, akár az egész lakás falban futó vízvezetékét ki kell cserélni, de az biztos, hogy a háztartásban megtalálható és vízzel találkozó gépek élettartama jelentősen megrövidül, és az nem megoldás, hogy sűrűn vásárolunk mosógépet, mosogatógépet, kávéfőzőt, zuhanyrózsát és még sorolhatnám a berendezéseket. Vannak ugyan áthidaló kezdetleges megoldások, különböző szerek, amik lágyítják a vizet, de ez sem egy olcsó megoldás hosszú távon, ráadásul az ivóvíz, ami a legfontosabb az egészségünk szempontjából, szintén kemény. Léteznek ugyan különböző vízszűrő kancsók, de azok csak bizonyos szennyeződéseket szűrnek ki, a vizet azonban nem képesek meglágyítani. A megoldás mindenképpen a háztartási vízlágyító, ezzel biztosíthatja leghatékonyabban és legjobb ár-érték arányban Ön és családja egészségét, és persze mivel az energiafogyasztás csökken, a pénztárcánkban is több pénz marad.

Mi az a vízlágyítás?

Kezdjük azzal, hogy mi nem számít vízlágyításnak. Ugyanis vannak olyan szerek, eszközök, amik késleltethetik a vízkő lerakódását, ilyenek a polifoszfátok, vagy a a csövek köré szerelt mágnesek vagy elektromos spirálok. Ezek nem tekinthetők állandó és megbízható megoldásnak.

Az ipari vízlágyítás az ioncserélő technológiára alapul, amely csökkenti a víz keménységét. A kemény víz átfolyik a műgyantát tartalmazó ioncserélő oszlopokon, amelyek kivonják illetve lecserélik a víz keménységéért felelős kálcium és magnézium ionokat, vízlágyító ionokra. A gyanta egy idő után lemerül, ilyenkor regenerálás szükséges. A regenerálás során a műgyantát enyhe sóoldat mossa át, amely természetesen sosem találkozik a vízzel, így tökéletes minőségű lágy vizet kapunk. A legtöbben azonban csak akkor szembesülnek ezzel a problémával, amikor kútfúrás alkalmával megérkezik a vízanalitika, vagy csak egyszerűen azt érzékelik, hogy a berendezések egyre jobban vízkövesednek. A vízművek,akik ivóvíz minőségre kötelezettek, kötelesek betartani a törvény által megszabott alsó és felső érték közötti intervallumot, ami elég nagy mozgást engedélyez, hiszen a felső határérték esetében ez igen magas kálcium és magnézium értéket jelent, vagyis kemény vizet. Ezért van szükség a vízlágyító berendezésekre. Sokan összekeverik a lágy vizet a sótalan vízzel, ezt sok szakember is tévesen tudja, és azt kommunikálja, hogy a lágy víz agresszív, és roncsolja a

csővezetékeket. Ez nem így van , hiszen a vízlágyítás során a sótartalom nem változik meg. Az esetek többségében egy úgynevezett nátrium ioncserélő módszert alkalmazunk, amelynek lényege, hogy a víz keménységéért felelős ionokat lecseréli nátrium ionokra, így lesz a kemény vízből lágy víz. Az ipari vízlágyító kiválasztásánál érdemes figyelembe venni néhány dolgot, mint például a víz keménységi foka, a lágyítani kívánt víz térfogatárama , illetve mennyisége, a vízlágyító regenerálásai közti idő. Szolgáltatásaink közt szerepel az ingyenes felmérés és tanácsadás annak érdekében, hogy a nagy választékból személyre szabottan a legjobb berendezést találjuk meg Önnek.

Az ipari vízlágyítás előnyei

Az ipari vízlágyítás tulajdonképpen ugyanazon a technológián alapul, mint a háztartási vízlágyítás. Ezzel megelőzhetjük egész vízvezetékrendszerek és kazánok vízkövesedését , ezzel nemcsak a víz minősége javul, hanem a gépek és vízvezetékek élettartama is jelentősen megnő. Az ipari vízlágyítás alkalmazási területei zárt rendszerű fűtőkörök vizének lágyítása, ipari fordított ozmózis berendezések előtti vízlágyítás, illetve a savas és lúgos ipari oldatok gyártására használt vizek lágyítása.

Az ivóvíz keménységének mértékét egy kormányrendelet tartalmazza, ami meghatározza a két legszélső értéket. Ez a két érték az 50 és a 350 mg kálciumoxid literenként, német keménységgel mérve 5 és 35. Ez az a tartomány , amelyben mozoghat a víz keménysége.

Lépjünk kapcsolatba!

Fontos, hogy az ügyfelekkel jó legyen a viszonyunk, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra. Ha kérdése lenne, vagy ajánlatot kérne, mi nagyon rövid időn belül igyekszünk felvenni Önnel a kapcsolatot. Nemcsak garanciát vállalunk beszerelt vízlágyító berendezéseinkre, de azon kívül, hogy két év garanciát vállalunk rájuk, elvégezzük azoknak a szervizelését is.